11:00

Gamlestaden FF (D7H)

Referat

Referat: Lövet/Johannebergs IF (D7H) - Gamlestaden FF (D7H)

En vacker dag blev ännu vackrare med Gamlestaden FF´s välförtjänta seger mot Lövet/Johannebergs IF med 3-1.
Samling kl 10 vid Fysiken där man möttes av en grinig Marre som åter gjort ett jobb i världsklass med materialet. Matchställen hänger stilrent på galgar, vattnet påfyllt och medicinväskan luktade inte sur gaismakrill längre.
Brile går runt och tar enskilda taktiksnack och herr Kocan ser till att alla får hjälp med sina frågor . Det märks att stämningen i laget är annorlunda från helgen innan. Inte för att den var dålig då men killarna känns mer fokuserade och taggade. Kan också vara att dem är trötta o bakfulla men jag tror inte detta idag. Det här gänget hatar att förlora. Vi har också hela 7 debutanter. Dino, Hadd, Yoshi, André, Ronron, Feryad och Jancke som tar på sig GaFF´s matchställ för första gången.
Ny taktik Förra veckans 4-4-2 blev idag 4-3-3
Dino
Komal,Rinman,Hadd,Visar
Vikor, Ogge, Hama
Feryad Jancke, Yoshi
Bänken : André, Philip, Marre, Ronron, Majid

Då jag blev distraherad av egna spelare, tränare och publik under matchen och även utskrattad för mina anteckningar kan några detaljer vara felaktiga men det lär vara sista gången jag skriver referat ändå.

Dagens domare Mehdi Khossrav blåser igång matchen och det är GaFF som tar tag i taktpinnen direkt. Försvaret är samlat och stabilt. Lagkapten Hadd och Rinman snackar föredömligt och hjälper mittfältet i positioner. Ogge, Hama och Viktor är rörliga och försöker ständigt hitta passningsalternativ framåt.
Jancke med sin storlek och fysik rör sig otroligt bra och det öppnar upp för våra kvicka ytteranfallare Yoshi och Feryad. Yoshi har en frispark över efter 5 minuter och spelar fram till Feryad som skjuter över efter 10. Annars är det faktiskt Lövet som har en riktigt farlig möjlighet i en kontring där Hadd glidtacklar ut till en hörna som blir ofarlig.
GaFF fortsätter med kombinationer för att luckra upp det täta Lövetförsvaret. Ständigt löpande Yoshi skjuter ett skott som Lövets målvakt släpper retur på och Feryad är framme och skjuter in 1-0. OFFSIDE, Tveksamt enligt "kroken legendaren" Söder som tittar fram i publiken. Själv har jag ingen aning,
Efter en kvart radar GaFF upp hörna efter hörna men inget som resulterar i någon anteckning i mina papper.

Mål! lördag den 27/2 kl 11.21. GaFF gör sitt första mål på bortaplan. 0-1
Hama som fyller 31 år idag, (stort grattis) firar tidigt med sitt historiska mål.
Jancke spelar fram Hama som trycker till bollen och målvakten klarar inte att hålla det hårda skottet.

Lövet är inte helt ofarliga och vi vet hur snabbt en match kan ändras i karaktär. Efter nästan en halvtimmes spel kommer Lövet i ett friläge från höger där Dino får göra en riktigt svettig räddning. Nu är det Lövet som trycker på och har flera hörnor som vi reder ut.
Om jag sa att Marre var grinig innan så visade han upp spelglädje och härlig inställning när han kom in i första efter byte med ständigt skadade Feryad
Sista kvarten i första har vi några fina skott där deras målvakt gör underhållande räddningar , Lövet har en riktigt farlig hörna och Söder har sett tillräckligt och lämnar.Majid kommer in för komal i slutet av första. .
Slut första

Vi spelar som ett lag idag och ligger mycket bättre i positionerna
Mycket positivt snack!
Brile och Senad manar på gubbarna i halvtid. Nu gäller det att inte tappa fokus och fortsätta det hårda arbetet samt ligga rätt i positioner.
Andra halvlek

Marre fortsätter piggt och har ett skott efter några minuter och sedan är det Visar som kommer med bra upp offensivt och testar skott.
MÅL! Yoshi som blivit hårt tagen hela matchen lyckas ta sig förbi sin och 2 (?) andra bevakare och trycka in ett mycket vackert 2-0 mål efter ca 51 minuter.
GaFF spelar nu med stort självförtroende och chanserna avlöser varandra. Jancke är så när att komma fri men blir avblåst för hands och Vikor har ett superskott över målvakten i stolpen.
Lövet kommer upp sporadiskt och har någon frispark och några hörnor, Dino är vaken och gör en "Neuerlöpning" och räddar en farlig situation.
Jancke behöver byta och vår egen boxare Komal kommer in igen och visar att han är riktigt målsugen med sina offsidelöpningar.
Lövet har haft problem hela matchen med Yoshi och spelat hårt och över gränsen vid flera gånger enligt mig. Efter en ful tackling av Lövets nr 8 uppstår en liten situation. Här får jag hjälp av Oskar i referatet. " Nja men att yoshi likt messi hade show och nr 8 hamnade på läktaren gång på gång, vilket tillslut gjorde att han sparkade ner yoshi och då bröstade yoshi upp sig mot honom"
Det resulterade i gult kort för båda kämpar.
Skall sägas att nr 8 och Yoshi skakade hand och stämningen i övrigt på och runt plan var god under hela matchen. Kul att vi drar publik också! Mamma Duberg gör sin andra match även om hon inte sett klart en hel än och familjen Brile gillade vad dem såg under sina 30 min. Stor eloge till ej uttagna spelare som dyker upp och visar sitt engagemang och stöd!
Andra halvlek fortsätter med stabilt försvar och ett mittfält som både kämpar, sliter och är spelsugna framåt.
Hama har flera skott och är väldigt aktiv idag innan han byter rmed André efter ca 72 minuter. Strax efter kommer Yoshi förbi flera spelare och kommer runt på högerkanten och spelar in till Komal som är nära att göra sitt första mål.. Komal ger sig inte utan testar strax efter lyckan med tungt skott precis utanför. Yoshi vill inte vara sämre och är nära med ett nytt drömmål men skottet går utanför krysset.
André är nära med ett konststycke i straffområdet när han ger sig på ett cirkusnummer likt Zlatan men Lövet kan andas ut.
Kapten Hadd som gör en väldigt bra match byter av med Ronron. Komal går ner på mittbacken och Ogge tar bindeln. Ronron är kanske för dagen den mest taggade spelaren. Peppade spelarna under hela matchen och hann med en riktigt fin löpning som avslutades med en rejäl tackling som tyvärr Lövet fick frispark på. Helt rätt dock men vilken inställning Ronron!
MÅL! 0-3 Klockan är 12.32 och jag tror vi spelat 87 minuter. Yoshi, Marre och Viktor triangelspelar snyggt på mitten och Viktor kommer i skottläge och som han skjuter! Stenhårt upp i vänstra krysset från 26 meter. Mål Viktor, Assist Marre
Mål 1-3 Lövet ser till att Dino och GaFF inte får hålla sin första nolla utan snyggar till siffrorna med ett sent mål. Kan det vara 89.e minuten tro? Minns tyvärr inte hur det gick till. Tror jag kollade på Kozaras och Virgos uppvärmning just då som skulle spela efteråt.

Härlig dag och fantastiskt kul med seger! Självklart finns det mycket att jobba på men det här behövdes!
Lövets spelande ordförande Henrik Larsson tackade vackert för matchen och utnämnde Yoshi till bäste spelare. Jag tycker verkligen alla gjorde härliga insatser idag men kan hålla med Henke om denna utnämning..
Vi tackar Lövet/Johannebergs IF för matchen och hoppas dem hade en riktigt trevlig lagfest efteråt!